Danica Holetić

Danica Holetić prof. njemačkog i talijanskog jezikaDanica Holetić prof. njemačkog i talijanskog jezika

Već u osnovnoj školi sanjala je da će biti učiteljica njemačkog jezika, ta želja odvela ju je na studij jezika. Želja da studira talijanski jezik javila se kasnije, kad se zainteresirala za talijansku glazbu i kada je krenula na prva putovanja u „bellu Italiu“.

Već pred kraj studija zaposila se u školi stranih jezika Sova, gdje je naučila veći dio onog što danas zna, i prošla sve stepenice od profesora njemačkog jezika do mentora- stručnog voditelja njemačke grupe i odgovorne osobe za međunarodno priznate ispite Goethe-Instituta.

Danas je službeni ispitavač telc .- ispita (ispiti njemačkih “Volkshochschulen”) u okviru suradnje sa školom stranih jezika “Pavuna”.

Uvijek znatiželjna i zainteresirana za nova znanja, osmislila je tečajeve njemački kroz književnost i mediji i kultura. Sudjelovala je na brojnim seminarima, stručnim skupovima, konferencijama u zemlji i inozemstvu, na nekima i kao predavač.
Imala je čast upoznati neka velika imena svjetske metodike i autore udžbenika kao Herbert Puchta, Mario Rinvolucri, Gabrielle Kopp.

Danas je sretna, jer radi posao koji uistinu voli, za kormilom je vlastite škole, koja se vidno razvija i napreduje, i piše udžbenike za osnovnoškolce iz serije Applaus!, Treffpunkt i Klick auf Deutsch, u  koje ugrađuje vlastite spoznaje i ideje o kretivnoj i učinkovitoj nastavi.